inforegio europa gov.ro mdrt petrosani hd fonduri UE
EnglishFrenchGermanRomanian
Centrul National de Informare si Promovare Turistica Petrosani | header yo2lvm

CALENDAR EVENIMENTE

< 2018 >
Februarie
LuMaMiJoViDu
   1234
567891011
121314151617
 • 18:00 -23:00
  17/02/2018

  În data de 17 februarie 2018, în stațiunea Petroșani Parâng, are loc ediția a V-a a concursului „Parângul Night Challenge” organizat de Asociația Bike & Run Petroșani.

  Concursul se adresează alergătorilor montani și iubitorilor schiului de tură, având două probe distincte, una de alergare și una de schi de tură. Traseul este comun pentru ambele probe, are lungimea de 4,5 km și o diferență de nivel de + 1000 m. Startul se dă la baza „Pârtiei B”, linia de finish fiind pe Vârful Parângul Mic la altitudinea de 2074 m.

  Particularitatea concursului constă în faptul că acesta se desfășoră pe timp de noapte, startul fiind la ora 18.30.

  Pentru înscriere și mai multe informații accesați: http://parangulnight.bike-run-petrosani.ro și https://www.facebook.com/parangulnight/.

18
192021222324
 • Toată ziua
  24/02/2018

  În 24 februarie 2018, la Uricani – zona Câmpușel, Asociația Club Alpin Valea Jiului din Uricani organizează ediția cu numărul 7 a tradiţionalului eveniment, Red Bull Oslea Hiride, singura competiție de freeride din țară care include și partea de urcare a versantului. Astfel, concurenții trebuie să facă față unei provocări – să urce pe jos versantul pe o distanta de 3,5 km, cu plecare de la cota 1300 m, până la nivelul crestei la 1940 m. Odată ajunși in vârf, începe distracția pe un „teren” virgin, cu zăpadă afânată, numai bună pentru amatorii de adrenalină. Competiția ce are loc de ani buni în Masivul Oslea aduce la linia de start cei mai buni schiori și snowboarderi din România.

  Pentru mai multe informații accesați:

  http://www.redbull.com/ro/ro/snow/events/1331831756653/red-bull-oslea-hiride-2017

  https://www.facebook.com/osleahiride/

25
 • 11:00 -20:00
  25/02/2018

  Schiul de tură reprezintă o variantă de schi, la care nu este nevoie de amenajarea specială a pârtiilor sau de mijloace de transport pe cablu, sportivul folosindu-și propria forță pentru zonele de urcare și abilitatea de a coborî în mod liber pe trasee cât mai variate și spectaculoase.

  Asociația Schi-Turism montan „Pro-Parâng” continuă acțiunea de promovare a schiului de tură și vă invită la ceea de a V-a ediție a Cupei ,,Pro-Parâng” ce se va desfășura pe Domeniul schiabil Parâng în data de 25 februarie cu începere de la orele 11.

  Cei pasionați de acest sport și de mișcare în aer liber sunt așteptați la Apreski-Parâng (zona telescaun pilon 17), gazda noastră în organizarea acestui eveniment. Pentru cei care nu dispun de echipament Apreski Parâng oferă 50% reducere la tariful de închiriere.

  Pentru înscriere și informații suplimentare vă rugăm să accesați: http://www.proparang.ro/, secțiunea Anunțuri și https://www.facebook.com/asociatiaproparang.schiturism.

  Nu se percepe taxă de înscriere.

262728    
CARBURANT

CONTOR VIZITATORI

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică în municipiul Petroșani (CNIPT), finanțat prin POR, Axa prioritară 5, Domeniul major de intervenție 5.3, operațiunea „Crearea Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) și dotarea acestora”, este situat pe strada Mihai Viteazu, lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, în apropiere de Drumul Național 66. Prin personalul angajat, CNIPT vă oferă:

  • Informații generale asupra ofertei turistice și a atracțiilor turistice locale, regionale sau naționale;
  • Materiale de promovare locale, regionale sau naționale;
  • Informații privind oferta locală de cazare;
  • Consilierea cu privire la alegerea diverselor produse turistice locale, regionale și naționale;
  • Informații cu privire la posibilitățile de rezervare a biletelor de transport, precum și cu privire la ghizi turistici locali, naționali specializați;
  • Informații cu privire la autoritățile competente în soluționarea reclamațiilor care se înregistrează pe plan local cu privire la calitatea serviciilor turistice

PROGRAM DE FUNCȚIONARE:
LUNI – DUMINICĂ: 9.00 – 17.00

Parângul, regele munților

VREMEA PETROȘANI

bara_regio