Cupa Pro-Parâng / Ediția a VI-a

În data de 10.03.2018, în stațiunea Petroșani-Parâng, va avea loc concursul de schi alpin „Cupa Pro-Parâng”. Aflat la ceea de a VI-a ediție, concursul organizat de Asociația schi turism montan Pro-Parâng în colaborare cu Primăria Municipiului Petroșani și Clubul Sportiv Școlar Petroșani se desfășoară în masivul Parâng – Domeniul Schiabil Parâng.

Concursul se adresează tuturor schiorilor, fiind organizat după cum urmează:

Legitimați copii 4 categorii în funcție de anul nașterii: <2013, 2010-2012, 2007-2009, 2004-2006, feminin și masculin.

Nelegitimați 7 categorii în funcție de vârstă : < 8 ani, 12-18 ani, 18-24 ani, 24-40 ani, 40-50 ani,       50-60 ani, peste 60 ani,feminin și masculin.

Traseul de slalom va fi amenajat pe pârtia Telescaun. Înscrierile se fac la Baza Didactică a Clubului Sportiv Școlar Petroșani din Parâng în ziua concursului, iar ora de start este 11.30.

Pentru cele mai bune rezultate se vor acorda diplome și cupe.

Winter Tour / Ediția a V-a / 3-4 martie 2018

Ediția a 5-a Winter Tour aduce multă distracție celor care aleg să-și petreacă weekendurile pe pârtiile din România. În week-end-ul 03-04.03.2018 Stațiunea  Turistică Petroșani Parâng va fi pentru a doua oară în această iarnă gazda evenimentului. Domeniile schiabile pe care ajunge Winter Tour sunt preferate de schiori pentru stratul de zăpadă generos, pârtiile îngrijite și instalațiile de cablu moderne, iar Domeniul Schiabil Parâng se află printre ele.

Noutatea ediției este aplicația de mobil Winter Tour, o jucărie utilă pentru toți cei care ajung pe pârtii și singura aplicație românească gratuită cu skitrack. Prin intermediul aplicației, schiorii pot asculta radio, pot suna la Salvamont și pot să folosească funcția de skitrack pentru a-și urmări evoluția, km parcurși, viteza cu care au schiat,etc.

O zi pe pârtie cu Winter Tour începe dis-de-dimineața, pe schiuri sau placă. După câteva coborâri și poate câteva căzături, toată lumea ajunge negreșit în lounge-ul Winter Tour, un apre-ski de zi. Aici e de venit cu prietenii pentru pauze, reenergizare, fun, jocuri și concursuri. Schiori și snowboarderi, se întrec în sărituri în înălțime și trick-uri, (Ollie Jumps), încercăm în booti și în clăpari un sprint la deal, redefinim bulgăreala, avem ultima generație de schiuri disponibile pentru testare și multă bună dispoziție cât e ziua de lungă.

Pentru mai multe informații accesați: https://www.facebook.com/wintertour.ro/ sau https://wintertour.ro/

WINTER TOUR- PARÂNG 2018

Ediția a 5-a Winter Tour aduce multă distracție celor care aleg să-și petreacă weekendurile pe pârtiile din România. În acest week-end (3 februarie) va fi rândul Stațiunii Turistice Parâng să găzduiască evenimentul. Domeniile schiabile pe care ajunge Winter Tour sunt preferate de schiori pentru stratul de zăpadă generos ori pârtiile îngrijite și instalațiile de cablu moderne, iar Domeniul Schiabil Parâng se află printre ele.

Rideri înfocați sau începătorii veniți cu sănii pot participa la o mulțime de jocuri și competiții sportive distractive. Miza va fi buna dispoziție!
Noutatea ediției este aplicația de mobil Winter Tour, o jucărie utilă pentru toți cei care ajung pe pârtii și singura aplicație românească gratuită cu skitrack. Prin intermediul aplicației, schiorii pot asculta radio, pot suna la Salvamont și pot să folosească Stratul de zăpadă în stațiune este generos, se anunță noi ninsori iar Primăria Petroșani s-a mobilizat pentru a le oferi oaspeților cele mai bune pârtii, la fel cum a făcut de la debutul sezonului. Și instalațiile de transport pe cablu vor funcționa la întreaga capacitate, totul pentru ca turiștii să petreacă un weekend perfect în Stațiunea Parâng. Evenimentul se bucură și de suportul Salvamont Petroșani.

Pentru mai multe informații accesați: https://www.facebook.com/wintertour.ro/ sau https://wintertour.ro/

Red Bull Oslea Hiride / 24.02.2018

În 24 februarie 2018, la Uricani – zona Câmpușel, Asociația Club Alpin Valea Jiului din Uricani organizează ediția cu numărul 7 a tradiţionalului eveniment, Red Bull Oslea Hiride, singura competiție de freeride din țară care include și partea de urcare a versantului. Astfel, concurenții trebuie să facă față unei provocări – să urce pe jos versantul pe o distanta de 3,5 km, cu plecare de la cota 1300 m, până la nivelul crestei la 1940 m. Odată ajunși in vârf, începe distracția pe un „teren” virgin, cu zăpadă afânată, numai bună pentru amatorii de adrenalină. Competiția ce are loc de ani buni în Masivul Oslea aduce la linia de start cei mai buni schiori și snowboarderi din România.

Pentru mai multe informații accesați:

http://www.redbull.com/ro/ro/snow/events/1331831756653/red-bull-oslea-hiride-2017

https://www.facebook.com/osleahiride/

Parângul Night Challenge / 17.02.2018

În data de 17 februarie 2018, în stațiunea Petroșani Parâng, are loc ediția a V-a a concursului „Parângul Night Challenge” organizat de Asociația Bike & Run Petroșani.

Concursul se adresează alergătorilor montani și iubitorilor schiului de tură, având două probe distincte, una de alergare și una de schi de tură. Traseul este comun pentru ambele probe, are lungimea de 4,5 km și o diferență de nivel de + 1000 m. Startul se dă la baza „Pârtiei B”, linia de finish fiind pe Vârful Parângul Mic la altitudinea de 2074 m.

Particularitatea concursului constă în faptul că acesta se desfășoră pe timp de noapte, startul fiind la ora 18.30.

Pentru înscriere și mai multe informații accesați: http://parangulnight.bike-run-petrosani.ro și https://www.facebook.com/parangulnight/.