Lacul Verde , Munții Parâng

Lacul Verde este poate cel mai frumos și mai impresionant lac din Munții Parâng poate datorită radiațiilor de lumină de o nuață coloristică deosebită reflectată de apa cristalină.

Altitudinea la care se poate găsi lacul Verde este de 2020 m , întinderea este de 0,615 ha , iar adâncimea maximă este de 6,5m.

Pentru descoperirea celui mai frumos lac din Munții Parâng trebuie sâ avem ca punct de plecare localitatea Petroșani .Trebuie să ne cazăm la Hotel Rusu sau Pensiunea Bujor de Munte , iar dimineață echipați de munte  (atenționez că vremea este foarte schimbătoare la munte) ne putem deplasa , solicitând eventual un ghid local pe traseul către lacul Verde.

Lacul poate fi vizitat de primăvara târziu până toamna înainte de căderea zăpezii , traseul este interzis iarna datorită pericolului de producere a avalanșelor.

Parângul se caracterizează prin înbinarea a două tipuri de forme de relief glaciar carpatin cu creste ascuțite și văi glaciare în care se găsesc minunatele sale lacuri glaciare și un relief carpatic cu vai larg ondulate cu vărfuri conice de mici dimensiuni.

Sursa: vlconline.blogspot.ro